Irodánk a médiajog és a szellemi alkotások joga területén jelentős tranzakciós, peres és általános szabályozói tapasztalatokkal rendelkezik.

Tranzakciók Irodánk eladói és vevői oldalon is nyújtott tranzakciós szolgáltatást médiajogi társaságok teljes, illetve üzletág szintű értékesítésében.

Általános szabályozói tanácsadás Irodánk rendszeresen dolgozott az Informatikai és Távközlési Minisztériummal együttműködésben a DVB-T magyarországi bevezetésével kapcsolatos ügyekben. 

Az Iroda IT beszerzésekre és telekommunikációra szakosodott jogászai CATV üzemeltetők képviseletét látta el a magyar és a külföldi tartalomszolgáltatókkal folytatott tárgyalásaik során, továbbá a technológia szolgáltatókkal kötött, igen komplex felhasználói megállapodások tárgyalása során. A csapat gyakorlata többek között kiterjed a CATV, televízió csatornák, valamint a rádiócsatornáknak a magyar médiahatóság előtti képviseletére különböző ügyekben. A Bán, S. Szabó, Rausch & Partners vezető stúdiókat is képviselt termékeik magyarországi elosztása terén, ideértve filmjeik és más termékeik jogtalan terjesztésével és másolásával kapcsolatos pereket.

Perek Irodánk a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróságon, valamint a washingtoni székhelyű ICSID nemzetközi választotbíróságon is képviselte médiajogi ügyfeleit.

Kapcsolat:

Dr. Rausch János

Irodavezető partner

Szakterületek:

Technológia, Média és Kommunikáció, Általános társasági jog, Társasági összefonódások és felvásárlások, Jogviták, Versenyjog
Nyelvismeret: angol, német

Dr. Szabó Gergely

Partner

Szakterületek:

Energia, Technológia, Média és Kommunikáció, Pénzügyi jog, Általános társasági jog, Adatvédelem, Társasági összefonódások és felvásárlások, Versenyjog
Nyelvismeret: angol, francia